Търтеево ларвено млечице

Лакларвил

Търтеевото ларвено млечице се получава от търтеевото пило, един ден преди запечатването му (6-7 ден след снасянето на яйцето), когато съдържанието на пилото е оптимално по състав и количество, а получените екстракти са най-лечебни и хранителни. Тогава търтиевите личинки са с напълно развити полови органи, хемолимфата е 30% от теглото на личинката, която е изключително богата на различни енергийни и биологично активни вещества.pchelno-mlechice

Прясно полученото търтеево ларвено млечице представлява леко жълтеникава маса с приятна миризма и кисела реакция (pH 5,5-6,5).

Химичният състав на млечицето се състои от белтъци (46-48%), въглехидрати и целулоза (9-9,5%) и мазнини (2,5-3,1%).

В хемолимфата на търтиевата ларва се съдържат заменими и незаменими аминокиселини като глицерин, аргинин, терозин, лизин, пролин и особено много глутаминова киселина, които стимулират работата на имунната система, способстват за синтезирането на хормоните и антителата. Също така се съдържат още витамините D, В, РР, С и Н, ензим минерали и микроелементи (кобалт, мед, молибден, никел и др.), адрогенни вещества/полови хормони, които всичките събрани заедно са много важни за правилното функциониране на човешкия организъм.

pchela-polenБиологичното действие на лакларвила е биостимулиращо, ревитализиращо и оказва особено активно въздействие върху дейността на мъжките и женските полови органи. Влияе благоприятно на спермогенезата при мъжете и на функцията на яйчниците при жените. Оказва подчертано въздействие върху вегетативната нервна система и храносмилателния тракт. Неговото благоприятно въздействие върху сърдечносъдовата дейност, атеросклеротичните процеси и психиката е особено ярко изразено при хората в напреднала възраст.

Най-добре се усвоява от организма, като съдържанието на 40-60 търтиеви килийки се разбърква много добре, след което се смесва с 1кг. пчелен мед и се съхранява на тъмно или в хладилник. Консумира се по една супена лъжица, 3 пъти на ден, преди ядене, разтворено във вода.

Натуралното пчелно млечице може да се съхранява 10-12 дни, поставено в шише от тъмно стъкло, в хладилника.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.