Живовлек

Лек против стомашни проблеми и гастрити

Здравейте! Ето, че билката живовлек отново намира място на страниците на сайта ни, както и в домашната ни аптека. Този път мисията и е да заздрави стомашната лигавица, като може да се използва и превантивно.

За рецептата може да се използва както теснолистия, така и широколистния живовлек.

След набирането на живовляка, листата се измиват и се слагат в tesnolistjivovlqk-1гевгир за да се оцеди водата, след което се нарязват (като за салата). В трилитров буркан се натъпква от нарязаната билка, като  се засипва с 1 кг. захар. Престоява две седмици  на тъмно, като през определено време се разбърква.  В края на втората седмица се добавят 200 милилитра домашна ракия, след което престоява още една седмица. На края на третата седмица сместа се прецежда, като течната част се приема сутрин и вечер, по една супена лъжица сутрин половин час преди хранене.

Според доста източници теснолистия живовлек е по-силен, но с който и да направите тази рецепта няма да сбъркате. За улеснение сме сложили снимки и на двете разновидности, като първата снимка в статията ни е на широколистния, а втората – теснолистия.

Ако нямате възможност да се сдобиете с билката, или не сте сигурни, че е екологично чиста и качествена – свържете се с нас.

Бъдете здрави!

 

Снимки – http://ozdravei.com/ и http://framar.bg/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.