Жужана вода

а знаете ли, че дори пчелното “жужене” е полезно?

Жужаната вода или т.н. жива вода е истински еликсир и лек. Ежедневната консумация на такава вода влияе благоприятно основно на сърдечно-съдовата  дейност и  укрепва общото здравословно състояние на организма. Тази вода се препоръчва от известния кардиохирург проф. Александър Чирков, който  коментира нейните полезни свойства при едно свое участие по националната телевизия през 2015г.

Жужаната вода се получава, като в стъклено шише се налее чешмяна или изворна вода (в никакъв случай не трябва да бъде минерална), което се поставя в близост до входа на пчелния кошер, като престоява за 24 часа.  Шишето трябва да е отворено, като вместо тапа се покрива с марличка, за да не го кацат други насекоми.

dsc_0136

При първият си полет пчелите облитат известно време около кошера, посредством което сканират неговото местоположение спрямо оста на земята, която не се променя, след което извършвайки ежедневните си дейности летят в радиус до 5 км. от местоположението на своя кошер и са в състояние от всяка една точка в този периметър да открият  точно местоположение на своето жилище. В случай, че кошерът бъде преместен само на 1м. от неговото местоположение, пчелите се връщат на старото място и не могат да открият жилището си.

Съгласно многобройните наблюдения и законите на физиката, всички движещи се във въздуха тела се електризират, като в резултат на триенето с йонизираните частици на въздуха, се електризират и летящите пчели. При летенето  пчелите  излъчват определени електромагнитни вълни и съответно наелектризират водата по определен начин. Според други източници максимален ефект се получава, когато шишето с вода се постави на подходящо място в самия кошер, зад преградната дъска, но това не е добре за пчелното семейство, тъй като ще бъде обезпокоявано ежедневно.

Препоръчително е от тази вода да се пие поне 10-1,5 литра на ден.

Когато опитате от жужаната вода, ще установите, че вкусът и е променен, като дори леко сладни.

Установени са и други благоприятни влияния вследствие на консумацията на такава вода, като понижаване нивото на кръвната захар при диабетиците, изчистване на акне по лицето и останалата част на тялото и др.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.